Hey, ik ben Mariëlle, 

 

Energiebommetje, wonderwoman in de keuken en inspirator. Ik wil jou helpen met jouw weg naar energie. Dit doe ik met veel liefde en humor. 

 

Wie ben ik? Een vrolijke mafkees vol liefde. Dol op het inzetten van een risicootje per dag soms klein en soms groot. Mijn motto is : alles komt goed en zo niet dan nog! Ik ben het type Duracell konijntje, heel de dag stuiter ik rond. En als ik niet stuiter dan laad ik op om daarna weer te stuiteren. Ik hou van lekker en gezond eten en sta hier dan ook graag de nodige tijd voor in de keuken. Nieuwe gerechten proberen en werken met mooie producten daar word ik blij van. In de keuken sta ik niet stil, muziekje aan en dansen maar. Verder word ik blij van mooie plekjes, spannende paden, enthousiaste mensen met passie en de heerlijke onbevangenheid van mijn zoon. 

Hoe mijn reis naar energie begon?Dat ik van eten hou dat is bij de meeste wel bekend maar waar dit begonnen is en hoe zich dit heeft ontwikkeld weten er niet veel. Het leren koken van eten heb ik geleerd van mijn moeder. Nou zou je denken dat is toch mooi. Dat was het aan een kant zeker maar de andere kant was minder mooi. Mijn moeder is op jonge leeftijd gestorven aan kanker. Ik was 17 en leerde koken van haar omdat dat één van de dingen was die ze me wilde meegeven. Het verlies van mijn moeder was en is een harde klap geweest voor me maar heeft me ook gevormd tot wie ik ben vandaag. 

Door mijn studententijd heb ik me goed heengeslagen en ik was één van de weinige die kookte voor zichzelf. Dan maar een ovenschotel 3 dagen achter elkaar. Wat ik wel altijd met me meedroeg waren hele heftige buik en darmkrampen, zo erg dat ik er een keer mee in het ziekenhuis ben beland omdat ik niet meer kon lopen. Ik zou een spastische darm hebben of stress en daarmee werd het afgedaan toen ze niks konden vinden. Toen ik na mijn studententijd ging samenwonen en ging werken groeide bij mij de interesse om nog beter voor onszelf te zorgen. Ik had nu iemand om voor te koken en de pakjes en zakjes verdwenen. Toen ik uiteindelijk zwanger werd van onze zoon Boris werd ik nog meer gedreven om nog beter voor onszelf te zorgen en voor hem natuurlijk ook. Toen brak de suikervrije periode aan. Inmiddels was ik al aardig bedreven in de keuken en maakte alles vers. 

Toen ik echter 30 werd raakte mijn batterij op en kwam ik met een burn-out thuis te zitten. Ik had geen energie meer om überhaupt iets te doen en genieten kon ik al helemaal niet. Wat ik wel wist toen, was dat ik dat gevoel nooit meer zou willen ervaren. Hier begon mijn zoektocht naar meer energie. Ik kwam steeds uit bij voeding en Paleo. Het was anders eten dan ik gewend was vanuit huis en ik zou er heel wat voor moeten laten en anders gaan eten maar toch besloot ik om het een maand te proberen. Nou ik kan je vertellen dat is nu 5 jaar geleden. En ik heb meer energie dan ooit te voren! 

Wat heeft gezonde voeding mij gebracht? Eten vanuit de basis heeft mij zoveel gebracht! Na een maand Paleo te eten begon ik mij namelijk al fitter en energieker te voelen. En wat ook weg was waren de buik en darmkrampen waar ik zo last van had. Dit was mijn weg! Naast dat ik meer energie kreeg viel ik ook af wat een mooie bijkomstigheid was. Bovendien bracht het me ook zelfbewustheid om nog beter voor mijn lijf te zorgen en te kijken wat ik nodig had. Dit liet het balletje rollen en naast dat ik eet vanuit de basis let ik ook op andere dingen zoals beweging en zelfontplooiing. Ik ben het waard! En jij ook! Nu sta ik sterk en kan ik alles aan!

Nog elke dag leer ik over voeding en leefstijl maar waar ik van overtuigd ben is dat als we naar de basis gaan van voeding we ook meer energie vinden. 

En daar ligt mijn passie om je te helpen met je reis naar meer energie en je eigen  voedingsbasis te vinden

  • Geboren in Limburg in 1985

  • Moeder van een prachtige zoon van 7

  • Dol op reizen en kamperen

  • Creatieve duizendpoot 

  • Bourgondiër van lekker en gezond eten 

Veel liefs, 

Mariëlle